Η Μέρα Υγραεριοκίνησης (Autogas Day) είναι αφιερωμένη στην ταυτόχρονη προβολή σε όλο τον κόσμο από τοπικούς και  διεθνείς φορείς που εμπλέκονται με την υγραεριοκίνηση των πλεονεκτημάτων που προσφέρει το Υγραέριο κίνησης.

Λαμβάνει χώρα την τελευταία μέρα του παγκόσμιου συνεδρίου για το υγραέριο (LPG Week), το οποίο φέτος διοργανώνεται στο Νέο Δελχί. Η Ινδία είναι ο 3ος μεγαλύτερος καταναλωτής στον κόσμο, με 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα να χρησιμοποιούν το υγραέριο κίνησης, ενώ πάνω από 280 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το πιο οικολογικό και οικονομικό καύσιμο για οποιαδήποτε χρήση.

Στην Ελλάδα περισσότερα από 200.000 αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ως εναλλακτικό καύσιμο το Υγραέριο κίνησης και τα οφέλη τα οποία απολαμβάνουν οι οδηγοί τους και η κοινωνία μας είναι τα εξής:

  1. Συνεισφέρει σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον. (Λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα CO2, μικροσωματιδίων , και λιγότερες εκπομπές οξειδίων του αζώτου NOx).
  2. Είναι κατά 40-50% πιο οικονομικό στην χρήση του σε σχέση με την βενζίνη.
  3. Δεν χρειάζεται τεράστιο κόστος για τον απαραίτητο εξοπλισμό και την εγκατάστασή του. Σε κινητήρες έμμεσου ψεκασμού το κόστος κυμαίνεται από 600 έως 1000 συν ΦΠΑ για 4κύλινδρο κινητήρα και από 1000 έως 1500 ευρώ συν ΦΠΑ για 6κύλινδρους. Αντίστοιχα για άμεσου ψεκασμού το κόστος κυμαίνεται από 1200-1500 για 4κύλινδρους και 1800 έως 2000 ευρώ συν ΦΠΑ για 6κύλινδρους.
  4. Υπάρχουν πάνω από 1200 πρατήρια υγραερίου στην χώρα μας και περισσότερα από 400 πιστοποιημένα συνεργεία.
  5. Η Υγραεριοκίνηση προσφέρει μια ακόμη επιλογή βιωσιμότητας για τον υπάρχον στόλο αυτοκινήτων.
  6. Μειώνει την εξάρτηση από το ηλεκτρικό δίκτυο και αξιοποιείται ορθολογικότερα η χρήση του πετρελαίου.
  7. Με τις συνεχής τεχνολογικές καινοτομίες και την συνεχή εξέλιξη των συστημάτων υγραεριοκίνησης, η εγκατάσταση ενός συστήματος είναι 100% ασφαλής για τον κινητήρα του αυτοκινήτου, αρκεί να τοποθετηθεί το κατάλληλο σύστημα από τους πιστοποιημένους τεχνικούς.

Με το βλέμμα στο μέλλον αυτή την εβδομάδα οι πρωτοπόρες εταιρείες της υγραεριοκίνησης, καθώς και οι παραγωγοί υγραερίου παρουσιάζουν τις νέες καινοτομίες τους για την περαιτέρω μείωση των ρύπων μέχρι να φθάσουν τον τελικό στόχο, ο οποίος είναι η κλιματική ουδετερότητα με την χρήση υγραερίου.

Καινούργιες απαιτήσεις για μειωμένες εκπομπές ρύπων κατά Euro 6 και προσφάτως Euro 7 οδηγούν τους κατασκευαστές συστημάτων υγραερίου σε ακόμα πιο εξελιγμένα συστήματα και τους παραγωγούς υγραερίου να παράγουν ανανεώσιμα καύσιμα από την χρήση αποβλήτων και απορριμμάτων.

Ο σύνδεσμός μας ΣΕΚΟΕ με την αρωγή των μελών και των συνεργατών του σε όλη την Ελλάδα, δίνει καθημερινά λύσεις σε οποιαδήποτε ανάγκη εξοικονόμησης κόστους μετακίνησης και καλύπτει το 95% των αυτοκινήτων όλων των χρονολογιών μέχρι και σήμερα.

 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου