Λεωφόρος Λαυρίου 109, Γλυκά Νερά Αττικής
Ακολουθήστε μας

Βιο-υγραέριο

ΑρχικήΥγραέριοΒιο-υγραέριο
Βιο-υγραέριο – BioLPG

Tι είναι το βιο-υγραέριο;

Με την ίδια χημική σύνθεση με το LPG, το bioLPG αποφέρει ακόμη υψηλότερα περιβαλλοντικά οφέλη. Παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, όπως βιολογικό λάδι και λίπη, και ζύμωση της γλυκόζης από μικροοργανισμούς. Το bioLPG έχει ακόμη χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από το συμβατικό LPG.

Το bioLPG είναι ένα αέριο καύσιμο που μπορεί να προέλθει από διαδικασίες παραγωγής χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες και οργανικές πρώτες ύλες. Είναι χημικά πανομοιότυπο με το συμβατικό LPG – προπάνιο, βουτάνιο ή ένα μείγμα αυτών. Είναι ήδη διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά σε αυξανόμενες ποσότητες.

0%

λιγoτερο CO2 από το συμβατικό LPG

0%

λιγoτερο NOx απo τη βενζiνη

0%

προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές

Πώς διαφέρει το bioLPG από το κανονικό LPG;

Το bioLPG και το συμβατικό LPG είναι χημικά πανομοιότυπα αλλά παράγονται από διαφορετικές πρώτες ύλες. Αυτό καθιστά το βιολογικό υγραέριο ένα καύσιμο, που μπορεί να αναμειχθεί σε οποιονδήποτε βαθμό και να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχουσες υποδομές και συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι οι διανομείς και οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να αλλάξουν ή να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό ή τις συσκευές τους για να στραφούν σε μια λύση ανανεώσιμης ενέργειας.

Ποια είναι τα περιβαλλοντικά οφέλη του βιολογικού αερίου;

Το αποτύπωμα άνθρακα του βιολογικού υγραερίου είναι έως και 80% χαμηλότερο από αυτό του συμβατικού υγραερίου, ανάλογα με την πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται. Καθώς το bioLPG είναι χημικά πανομοιότυπο με το συμβατικό LPG, φέρει τα ίδια χαμηλά NOx, SOx και PM με το συμβατικό LPG.

Πώς δημιουργείται το βιολογικό υγραέριο;

Το bioLPG μπορεί να παραχθεί με διάφορες διαδικασίες. Επί του παρόντος, η μόνη διαδικασία παραγωγής βιοπροπανίου σε εμπορική κλίμακα είναι η βιοδιύλιση – η υδρογόνωση ή η υδροκατεργασία φυτικών ελαίων (HVO), λιπών και λαδιών που προέρχονται από βιομάζα. Το ανανεώσιμο υγραέριο μπορεί επίσης να παραχθεί χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αναερόβια πέψη και αεριοποίηση της λιγνοκυτταρίνης της βιομάζας.

Ποιες πρώτες ύλες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιο-υγραερίου;

Στις τρέχουσες διαδικασίες παραγωγής χρησιμοποιείται συνδυασμός περίπου 60% υλικών από απόβλητα και 40% ανανεώσιμων φυτικών ελαίων. Στην πράξη, αυτό μεταφράζεται στις ακόλουθες πρώτες ύλες, οι οποίες σήμερα μετασχηματίζονται ώστε να παράγουν βιολογικό υγραέριο: απόσταγμα λιπαρών οξέων και στεαρίνη, τεχνικό αραβοσιτέλαιο, ψηλό λάδι, ελαιοκράμβη, ακατέργαστο φοινικέλαιο, απόβλητα από τη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, απόβλητα λιπαρά από τη βιομηχανία μεταποίησης ψαριών, το σογιέλαιο, το έλαιο jatropha και το έλαιο καμελίνας.

Όλες οι οργανικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή βιολογικού αερίου πληρούν αυστηρά πρότυπα βιωσιμότητας. Με την πάροδο του χρόνου, οι πρώτες ύλες πρώτης γενιάς σταδιακά θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από απορρίμματα και υλικά υπολείμματα.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ

Βασικά χαρακτηριστικά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να είναι ενεργειακά ουδέτερη από τον άνθρακα έως το 2050.

Ανανεώσιμη Ενέργεια

Το bioLPG μπορεί να συμβάλει άμεσα στην αύξηση του μεριδίου ανανεώσιμης ενέργειας στη θέρμανση, ως εναλλακτική λύση έναντι του συμβατικού υγραερίου.

 

Χαμηλό Αποτύπωμα Άνθρακα

Το bioLPG είναι πηγή ενέργειας χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς το αποτύπωμα άνθρακα είναι έως και 80% χαμηλότερο από το συμβατικό LPG.

Ευέλικτο Καύσιμο

Το bioLPG είναι πανομοιότυπο στη χημική του δομή με το συμβατικό LPG. Είναι ένα ευέλικτο καύσιμο, καθιστώντας εύκολο για έναν συμβατικό χρήστη υγραερίου να αλλάξει σε μια ανανεώσιμη εναλλακτική λύση.

Προσιτή Μετάβαση

Το bioLPG μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε υπάρχοντες λέβητες φυσικού αερίου, καθιστώντας τη μετάβαση σε ανανεώσιμη πηγή θέρμανσης πιο προσιτή.